Care este documentul in care se inscrie data inceperii inspectiei fiscale? Vezi aici răspunsul ANAF

Intrebare – Care este documentul in care se inscrie data inceperii inspectiei fiscale?

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat conform GDPR
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat conform GDPR

 

Raspuns ANAF – Codul de procedura fiscala reglementeaza ca data inceperii inspectiei fiscale este data mentionata in registrul unic de control ori de cate ori exista obligatia tinerii acestuia.

In cazul contribuabilului/platitorului care nu tine sau nu prezinta organului de inspectie fiscala registrul unic de control, aceasta data se inscrie intr-un proces-verbal de constatare. Procesul-verbal se semneaza de catre organul de inspectie fiscala şi contribuabil/platitor si se inregistreaza la registratura contribuabilului/platitorului ori de cate ori exista o astfel de registratura.

Daca inspectia fiscala nu poate incepe in termen de cel mult 5 zile lucratoare de la data prevazuta in avizul de inspectie fiscala, contribuabilul/platitorul este instiintat, in scris, asupra noii date de incepere a inspectiei fiscale.

Baza legala – Legea nr 207 / 2015 articolul 123 al.2 si 3

Sursa – ANAF, intrebari si răspunsuri

(Visited 385 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


two + = 11

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.