OPANAF 1701/2018: procedura regularizare CAS si CASS pentru 2017 (PDF)

ORDIN Nr. 1701/2018 din 4 iulie 2018 pentru aprobarea Procedurii de stabilire si de regularizare a contributiei de asigurari sociale de sanatate si a contributiei de asigurari sociale datorate de persoanele fizice, precum si a formularului 631 “Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate si a contributiei de asigurari sociale”

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 672 din 2 august 2018

Avand in vedere dispozitiile art. II alin. (5), (8) si (13) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 18/2018 privind adoptarea unor masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative, aprobata cu completari prin Legea nr. 145/2018, precum si avizul conform al Ministerului Finantelor Publice, comunicat prin Adresa nr. 749.441 din 3.07.2018,

in temeiul prevederilor art. 342 alin. (1), (4) si (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare,

presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:

ART. 1
Se aproba Procedura de stabilire si de regularizare a contributiei de asigurari sociale de sanatate si a contributiei de asigurari sociale datorate de persoanele fizice, prevazuta in anexa nr. 1.

ART. 2
Se aproba modelul si continutul formularului 631 “Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate si a contributiei de asigurari sociale”, cuprinzand anexele nr. 2a “Situatie privind stabilirea bazei de calcul al contributiei de asigurari sociale de sanatate”, nr. 2b “Situatie privind stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile din investitii si/sau din alte surse” si nr. 2c “Situatie privind stabilirea contributiei de asigurari sociale”, prevazut in anexa nr. 2.

ART. 3
Prevederile prezentului ordin se aplica pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate si a contributiei de asigurari sociale datorate pentru veniturile realizate in anul 2017.

ART. 4
Caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, de utilizare si de pastrare a formularului prevazut la art. 2 sunt stabilite in anexa nr. 3 la prezentul ordin.

ART. 5
Referirile la Codul fiscal din cuprinsul prezentului ordin reprezinta trimiteri la Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in vigoare in anul 2017.

ART. 6
Anexele nr. 1 – 3 fac parte integranta din prezentul ordin.

ART. 7
Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si directiile generale regionale ale finantelor publice vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Descarca de aici ordinul nr. 1701/2018, in format PDF

 

Contabun.ro a mai publicat si:
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat conform GDPR
*(EDITABILE) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizate conform GDPR

(Visited 614 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six × = 54

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.