OPANAF 1869/2018 – procedura stabilire din oficiu impozit pe venit

ANAF va aduce la cunostinta aparitia urmatoarelor acte normative: Ordinul presedintelui ANAF nr. 1869 din 31 iulie 2018 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a impozitului anual pe veniturile persoanelor fizice (Monitorul Oficial nr. 701 din 10 august 2018).

*(EDITABIL) Regulament intern: model și documente conexe, actualizat conform GDPR
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca, actualizate conform GDPR

Precizari suplimentare: OPANAF 1869/2018 – Procedura stabilire din oficiu impozit pe venit 

Potrivit dispozitiilor art. 107 din Codul de procedura fiscala nedepunerea declaratiei de impunere da dreptul organului fiscal sa procedeze la stabilirea din oficiu a creantelor fiscale prin decizie de impunere.

– Ca urmare a modificarilor legislative din ultima perioada s-a impus actualizarea prevederilor procedurale utilizate in prezent.

– Procedura privind stabilirea din oficiu a impozitului anual pe veniturile persoanelor fizice se aplica pentru anii 2016 si 2017

– Astfel, in functie de categoria de venit, au fost prevazute regulile de estimare a bazei de impozitare, operatiunile care trebuie realizate de organul fiscal in aplicarea procedurii de impunere din oficiu, precum si termenele de realizare ale acestora.

– Totodata, a fost aprobat formularul ”Referat privind estimarea bazei de impozitare a veniturilor persoanelor fizice”.

– Precizam ca, modelul si continutul formularelor 256 “Decizie de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice” si 257 ”Decizie de anulare a deciziei de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice“ au fost aprobate prin OPANAF nr.3780/2017.

– Formularele “Notificare privind nedepunerea la termen a declaratiei de impunere” si “Notificare privind nedepunerea la termen a declaratiei de impunere conform art.107 alin.(5) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala”, au fost aprobate prin OPANAF nr.3695/2016.

Sursa – DGRFP Craiova

(Visited 402 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


five × 4 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.