Plata amenzilor la jumatate incepand cu 24.08.2018 (in termen de 15 zile de la data inmanarii)

Incepand cu 24.08.2018 a intrat in vigoare modificarile aduse O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor prin Legea nr. 203/2018 privind masuri de eficientizare a achitarii amenzilor contraventionale.

*(EDITABIL)Regulament intern, actualizat conform GDPR
*(EDITABIL)145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizat conform GDPR

Conform ultimelor modificari, contravenientul are posibilitatea achitarii, in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului-verbal, a jumatate din amenda minima prevazuta de actul normativ si nu in 48 de ore, asa cum era pana in prezent.

Procesul-verbal de constatare a contraventiei este titlu de creanta si instiintare de plata.

Achitarea de catre contravenient a jumatate din amenda minima prevazuta de lege se va aplica, potrivit noilor reglementari, si in acele situatii in care actul normativ de stabilire a contraventiilor nu prevede expres aceasta posibilitate.

Contravenientul are obligatia sa prezinte agentului constatator, la cerere, actul de identitate ori documentele in baza carora se fac mentiunile prevazute in procesul-verbal de constatare a contrventiei. in caz de refuz, pentru legitimarea contravenientului, agentul constatator poate apela la autoritatile competente.

Pentru procesele-verbale intocmite anterior intrarii in vigoare a Legii nr. 203/2018, aplicarea si executarea sanctiunii contraventionale se supun prevederilor legale in vigoare la momentul intocmirii actului de constatare.

Sursa: ITM Arad

(Visited 551 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine + = 14

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.