Cand este posibila utilizare SPV prin imputernicit? Afla aici raspunsul ANAF

Intrebare – Am facut imputernicire notariala unei persoane care are semnatura electronica. Pe imputernicirea notariala scrie clar ca ma poate reprezenta si in relatia cu ANAF. Cand s-a prezentat persoana respectiva la ghiseu pentru validarea SPV-ului i s-a spus ca nu este valabila aceea imputernicire. De ce?

Raspuns ANAF – Utilizarea SPV prin imputernicit sau prin reprezentantul desemnat este posibila daca indeplineste, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) imputernicirea sau mandatul de reprezentare este generala/general pentru toate operatiunile din SPV;
b) imputernicirea sau mandatul de reprezentare contine acordul cu privire la accesul la informatiile referitoare la istoricul actiunilor anterioare din SPV al persoanei reprezentate;
c) sunt acceptati termenii si conditiile de utilizare a SPV

Intrebare – Inregistrarea se face exclusiv printr-o prezenta la ghiseu? Sau se poate face total online?
Raspuns ANAF – In situatia in care detineti o informatie fiscala personala cunoscuta numai de Ministerul Finantelor Publice/Agentia Nationala de Administrare Fiscala ( un nr. de decizie, nr. notificare sau scrisoarea transmisa de Ministerul Finantelor Publice cu instructiuni de inregistrare in Spatiul Privat Virtual), asa cum este ceruta de aplicatia informatica, in scopul identificarii electronice, aprobarea cererii se face electronic. Daca nu detineti aceasta informatie dupa completarea cerereii este necesar sa va prezentati la unitatea fiscala.

Contabun.ro a mai publicat si
*ANAF, despre SPV: Nu se pot inregistra mai multe CNP-uri utilizand aceeasi adresa de e-mail
*Tutorial video pentru inregistrarea in SPV: oficial MFP
*ANAF: In cazul in care depuneti Declaratia Unica prin serviciul SPV, nu este necesara o semnatura electronica

Sursa: ANAF, sesiune de intrebari si raspunsuri

(Visited 1,103 times, 2 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight × 7 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.