Mecanismul de raportare a dividendelor repartizate trimestrial de operatorii economici-proiect MFP

MFP stabileste, printr-un proiect de ordin al ministrului finantelor publice, mecanimul de raportare a dividendelor repartizate trimestrial de operatorii economici, conform Legii nr. 163/2018.
*145 de modele si formulare absolut necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca, actualizat conform GDPR
*Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat conform GDPR

In acest context, se propune evidentierea distincta, pe seama creantelor, a sumelor reprezentând dividende repartizate in cursul exercitiului financiar.

Totodata, proiectul de act normativ stabileste termenul de depunere a situatiilor financiare interimare la unitatile teritoriale ale MFP, respectiv 30 de zile de la aprobarea acestora de catre adunarea generala a actionarilor/asociatilor.

Guvernul, prin Ministerul Finantelor Publice, continua sa sprijine si sa incurajeze mediul de afaceri prin masuri de simplificare si debirocratizare. In acest scop, prin lege, s-a acordat posibilitatea de a opta pentru repartizarea trimestriala a dividendelor, ceea ce va permite flexibilizarea planificarii bugetare atât pentru antreprenori, care vor beneficia astfel mai repede de profitul propriei afaceri, cât si pentru executia cheltuielilor bugetare. In acest fel, se vor colecta si in timpul anului venituri bugetare provenite din impozitul pe dividende”,a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.

Proiectul MFP poate fi consultat dacă accesati acest link –Proiecte acte normative

(Visited 487 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.