Reguli noi privind dotarea operatorilor economici cu POS-uri

Persoanele juridice care desfasoara activitati de comert cu amanuntul si cu ridicata, precum si cele care desfasoara activitati de prestari de servicii, care realizeaza anual o cifra de afaceri mai mare de 50.000 euro in echivalent lei, au obligatia sa accepte ca mijloc de plata si cardurile de debit si cardurile de credit prin intermediul unui terminal POS si/sau al altor solutii moderne de acceptare.

*(EDITABIL)145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizat la zi
*(EDITABIL)Regulament intern: model si documente conexe , actualizat la zi

Reglementarile anterioare prevedeau aceasta obligatie pentru persoanele juridice care desfasurau activitati de comert cu amanuntul si care realizau anual o cifra de afaceri mai mare de 10.000 de euro in echivalent lei.

Persoanele juridice obligate sa se doteze cu POS vor putea oferi serviciul de avans in numerar la terminalele de plata in baza contractelor incheiate cu institutiile acceptante. Avansul se evidentiaza distinct pe chitanta emisa de terminalul de plata si nu poate depasi suma de 200 lei.Serviciul de avans in numerar nu este obligatoriu, acesta este o optiune a operatorilor economici.

Baza legala: Legea nr.191 din 19 iulie 2018 pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata, publicatain Monitorul Oficial nr.642 din 24 iulie 2018.

Contabun.ro a mai publicat și:
*Modificari aduse OUG 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata prin Legea 191/218 (tabel comparativ)
*Sisteme moderne de plata, potrivit OUG nr. 193/2002 astfel cum a fost modificata de Legea 191/2018

sursa: AJFP Olt

(Visited 316 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


three − 2 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.