HG 701/2018: contraventie case de marcat introdusa in Legea prevenirii

ANAF va aduce la cunostinta aparitia urmatoarelor acte normative: Hotararea Guvernului nr. 701 din 5 septembrie 2018 pentru modificarea pct.42 la Hotararea Guvernului nr. 33/2018 privind stabilirea contraventiilor care intra sub incidenta Legii prevenirii nr. 270/2017, precum si a modelului planului de remediere (Monitorul Oficial nr. 777 din 10 septembrie 2018).

*(EDITABIL)145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizat la zi
*(EDITABIL)Regulament intern: model si documente conexe , actualizat la zi

Precizari suplimentare: HG 701/2018 – Contraventie case de marcat introdusa in Legea prevenirii

– Potrivit Legii prevenirii, pentru anumite contraventii, stabilite prin hotarare a Guvernului, agentul constatator va aplica doar sanctiunea avertismentului la care va anexa un plan de remediere.
– in termen de maximum 10 zile de la data expirarii termenului de remediere autoritatea publica are obligatia de a relua controlul si de a verifica daca problemele semnalate au fost remediate. In caz contrar, se va intocmi un nou proces verbal de constatare a contraventiei cu aplicarea sanctiunilor prevazute de legislatia specifica.
Acelasi lucru se va intampla si daca contravenientul savarseste din nou aceeasi contraventie in termen de 3 ani.
– Prin HG 701 au fost introdusa o noua contraventie care va face obiectul Legii prevenirii, si anume contraventia stabilita la art. 10, lit. cc), din O.U.G. nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale:
„cc) nerespectarea de catre utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevazute de lege, de a utiliza aparate de marcate electronice fiscale definite la art. 3 alin. (2)”.

Contabun.ro a mai publicat și:
*Contraventiile privind dotarea cu aparate de marcat electronice, introduse in legea prevenirii
*Legea prevenirii nr. 270/2017: procedura de aplicare si contraventii (ghid ANAF)

sursa: DGRFP Craiova

 

(Visited 836 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× one = 3

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.