OMFP 3067/2018: completari reglemantari contabile (dividende trimestriale)

ANAF va aduce la cunostinta aparitia urmatoarelor acte normative: Ordinul ministrului finantelor publice nr. 3067 din 10 septembrie 2018 pentru completarea unor reglementari contabile (Monitorul Oficial nr. 792 din 17 septembrie 2018).

*(EDITABIL)145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizat la zi
*(EDITABIL)Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

Precizari suplimentare: OMFP 3067/2018 – Completare reglementari contabile (dividende trimestriale)
– Au fost completate Reglementarile contabile (O.M.F.P. nr. 1.802/2014) pentru a putea fi inregistrate in contabilitate operatiunele de distribuire de dividende in cursul exercitiului financiar (trimestrial).
– Entitatile care au optat, potrivit legii, pentru repartizarea trimestriala de dividende, vor intocmi situatii financiare interimare formate din bilant si contul de profit si pierdere.

Situatiile financiare interimare reprezinta situatii financiare cu scop special, fiind destinate repartizarii de dividende in cursul exercitiului financiar.

-In vederea intocmirii situatiilor financiare interimare se va efectua inventarierea elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii.

– Situatiile financiare interimare se depun la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, in termen de 30 de zile de la aprobarea acestora de catre adunarea generala a actionarilor/asociatilor.

Sursa: DGRFP Craiova

(Visited 807 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


4 × = twelve

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.