Certificatele de atestare a vechimii in munca sunt eliberate si de catre ITM

Desi Codul Muncii obliga angajatorii sa elibereze, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, un extras din registru, datat si certificat pentru conformitate, sau o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, totusi, din ce in ce mai multe persoane apeleaza la ITM pentru a intra in posesia unui asemena document.

ITM elibereaza un extras din registru, doveditor al vechimii in munca, doar contra cost, fata de angajator care nu percepe taxe, acest lucru intrand in obligatiile legale ale acestuia din urma.

Pe aceasta cale, facem apel la persoanele fizice sa solicite intai angajatorilor eliberarea de certificate doveditoare a vechimii in munca, iar in cazul nesolutionarii favorabile a cererii, sa apeleze la serviciile ITM, care sunt contra cost (20 lei/document conform Ordin nr. 826/2014).

Totodata, reamintim persoanelor fizice ca, in arhivele ITM, inca se gasesc peste 14.000 carti de munca ce isi asteapta titularii, carti de munca ce se pot ridica personal de la sediul ITM sau prin imputernicit, in baza unei procuri notariale.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Adeverinta de vechime in munca
*Adeverinta de vechime este obligatorie la incetarea contractului de munca

Sursa: ITM Arad

(Visited 829 times, 2 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


5 + eight =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.