ITM: lipsa avizului de angajare pentru lucratorii straini aduce amenzi drastice

Strainii cu sedere legala pe teritoriul Romaniei pot fi incadrati in munca in baza avizului de angajare, obtinut de angajatori in conditiile stipulate de Ordonanta nr. 25/2014, actualizata.

Totodata, strainii titulari ai dreptului de sedere temporara pentru studii pot fi incadrati in munca pe teritoriul Romaniei fara aviz de angajare, numai cu contract individual de munca cu timp partial cu durata muncii de maximum 4 ore pe zi.

In schimb, strainii titulari ai dreptului de sedere temporara in scop de munca, incadrati in munca pe teritoriul Romaniei cu contract individual de munca cu norma intreaga, pot fi incadrati in munca pe teritoriul Romaniei la un alt angajator, fara aviz de angajare, numai cu contract individual de munca cu timp partial, cu durata muncii de maximum 4 ore pe zi.

Ca definitie, prin strain se intelege: persoana care nu are cetatenia romana, cetatenia unui alt stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Economic European ori cetatenia Confederatiei Elvetiene.

Pentru primirea la munca pe teritoriul Romaniei a unui strain fara aviz de angajare sau de detasare, cu sau fara contract individual de munca incheiat in forma scrisa, se aplica amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru fiecare persoana identificata.

Contabun.ro a mai publicat și:
*CIM 2018: modele si formulare necesare la angajare
*Cerere de angajare: formular actualizat la zi

sursa: ITM Arad

(Visited 372 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


8 × = eight

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.