OUG 88/2018: modificarea si completarea unor acte in domeniul insolventei (PDF)

In Monitorul Oficial nr.840 din 02.10.2018 a fost publicata Ordonanta de Urgenta nr.88 din 27 septembrie 2018 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul insolventei si a altor acte normative.

ART. I
Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 466 din 25 iunie 2014, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 5, alineatul (1), punctele 31, 66, 71 si 72 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
“31. insolventa societatii de asigurare/reasigurare este acea stare a societatii de asigurare/reasigurare caracterizata prin una dintre urmatoarele situatii:

a) incapacitatea vadita de plata a datoriilor exigibile cu disponibilitatile banesti;

b) retragerea autorizatiei de functionare a societatii de asigurare/reasigurare, ca urmare a imposibilitatii restabilirii, in cadrul procedurii de redresare financiara, a respectarii cerintei de capital de solvabilitate – in cazul societatilor supravegheate conform partii I «Regimul de supraveghere Solvabilitate II» din Legea nr. 237/2015 privind autorizarea si supravegherea activitatii de asigurare si reasigurare, cu modificarile ulterioare, sau ca urmare a imposibilitatii
restabilirii marjei de solvabilitate disponibile cel putin la limita minima a marjei de solvabilitate – in cazul societatilor supravegheate conform partii a II-a «Regimul national de supraveghere» din Legea nr. 237/2015, cu modificarile ulterioare;

c) retragerea autorizatiei in cazul asiguratorului rezidual rezultat din procesul de rezolutie conform prevederilor art. 71 din Legea nr. 246/2015 privind redresarea si rezolutia asiguratorilor;

Descarca de aici OUG 88/2018, in format PDF

(Visited 399 times, 2 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 × four =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.