MFP: Dotarea cu aparate de marcat cu jurnal electronic este obligatorie

Prin OUG nr. 91/2014 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, au fost create premisele inlocuirii aparatelor de marcat cu rola jurnal pe suport hartie cu aparate de marcat cu jurnal electronic.

*(EDITABIL)145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizat la zi
*(EDITABIL)Regulament intern: model si documente conexe , actualizat la zi

Noile aparate de marcat pot fi achizitionate numai de la operatorii economici care au obtinut autorizatie de distributie de la Ministerul Finantelor Publice.

Stadiul implementarii la zi a aparatelor de marcat noi:
*187.082 inregistrate in sistemul informativ al ANAF,
*137.170 cu identificator fiscal atribuit,
*91.618 in functiune la contribuabili.

In perioada de implementare, organele de control vor desfasura doar actiuni de tip preventiv si nu de sanctionare de la prima abatere.

Avertismentul pentru nerespectarea termenelor se aplica de organul de control o singura data.

Procesele de implementare a noilor aparatelor de marcat sunt in plina desfasurare.

Solicitam tuturor celor implicati in acest proces sa intensifice eforturile pentru finalizarea operatiunilor de avizare tehnica, autorizare, fiscalizare, instalare și punere in functiune a noilor aparate de marcat.

Contabun.ro a mai publicat si:
*(PDF) Ghidul caselor de marcat a fost actualizat de ANAF
*HG 701/2018: contraventie case de marcat introdusa in Legea prevenirii

Comunicat MFP

(Visited 761 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


6 − = five

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.