ITM: amenda de pana la 20.000 lei daca folositi zilieri pentru alte activitati decat cele prevazute de lege

ZILIER- persoana fizica, cetatean roman sau strain, ce are capacitate de munca si care desfasoara activitati necalificate, cu caracter ocazional, pentru un beneficiar, contra unei remuneratii.

*(EDITABIL)145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizat la zi
*(EDITABIL)Regulament intern: model si documente conexe , actualizat la zi

BENEFICIAR poate fi: persoana juridica, persoana fizica autorizata, intreprinderea individuala, intreprinderea familiala, pentru care zilierul desfasoara activitati necalificate cu caracter ocazional. [articolul 1 alineatul (1) liera a) si b) din Legea 52/2011, republicata]

Pentru a nu exista nici un fel de dubii vizavi de activitatile desfasurate de zilieri, ITM reaminteste ca acestia pot desfasura numai activitati necalificate, cu caracter ocazional, si numai in domeniile prevazute in Clasificarea activitatilor din economia nationala si in conformitate cu prevederile art. 13 din Legea nr. 52/2011.

Beneficiarul care foloseste zilieri pentru alte activitati decat cele expres reglementate lege este sanctionat cu amenda de la 10.000 la 20.000 lei.

Principalele domenii de activitate in care au fost utilizati zilierii sunt: agricultura, silvicultura, comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii si activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Regimul fiscal aplicabil veniturilor din activitati desfasurate de zilieri
*ANAF: zilierii pot lucra 3 luni pe an la acelasi angajator
*Legea nr. 86/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 52/2011 (legea zilierilor)

Sursa: ITM Arad

(Visited 215 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


five + 6 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.