Modificari aduse Codului fiscal de OUG 89/2018 (tabel comparativ ANAF)

ANAF va aduce la cunostinta aparitia urmatoarelor acte normative: Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 89 din 4 octombrie 2018 privind unele masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative (Monitorul Oficial nr. 854 din 9 octombrie 2018).

1. ART. 19, dupa alineatul (7) se introduce un nou alineat, alineatul (8):
(8) La calculul rezultatului fiscal, la momentul vanzarii/cesionarii titlurilor de participare, contribuabilii care aplica reglementarile contabile conforme cu Standardele internationale de raportare financiara si care inregistreaza evaluarea titlurilor de participare la valoare justa prin alte elemente ale rezultatului global, ca urmare a aplicarii optiunii irevocabile de a recunoaste astfel titlurile de participare, trateaza sumele reprezentand diferente din evaluare/reevaluare care se regasesc in debitul/creditul conturilor de rezerve, ca elemente similare cheltuielilor/veniturilor, dupa caz, daca la data vanzarii/cesionarii nu sunt indeplinite conditiile prevazute la art. 23 lit. i). (in vigoare cu 9 octombrie 2018)

DGRFP Brasov a realizat un tabel comparativ cu modificarile suferite de Codul Fiscal dupa aparitia OUG 89/2018, iar acesta poate fi descarcat de aici.

 

Contabun.ro a mai publicat și:
*OUG 89/2018: modificari aduse TVA, impozit pe profit, impozit pe venit
*(PDF) OUG 89/2018: cota de TVA de 5% in turism, cazare, restaurant si catering

(Visited 1,081 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 3 = one

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.