Noutati legislative privind intershipul

Legea internshipului a intrat in vigoare in luna august, iar printre obligatiile pe care le contine se regaseste si cea referitoare la incheierea unui contract de internship precum si cea privind emiterea unui certificat de internship, la finalul programului.

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizate la zi

Modelele acestor doua documente au fost oficializate prin Ordinul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale nr. 2004/2018 care a aparut in Monitorul Oficial nr. 865/12.10.2018.

Reamintim faptul ca legea internshipului le permite firmelor si institutiilor publice sa incheie contracte de internship cu tineri care au implinit varsta de 16 ani, activitatea unui intern fiind de cel mult 30 de ore pe saptamana, dar nu mai mult de 6 ore pe zi.

In situatia internilor cu varsta de peste 18 ani, in perioada de internship, tanarul intern va trebui sa-si indeplineasca indatoririle scrise in contract, putand sa lucreze maximum 40 de ore pe saptamana, nefiind permisa efectuarea de ore suplimentare.

Registrul electronic de evidenta a contractelor de internship este infiintat si gestionat de catre Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca, firmele avand obligatia sa transmita datele si informatiile reglementate de lege, cel tarziu in ultima zi lucratoare anterioara inceperii activitatii.

Monitorizarea modului de realizare a programelor de internship se face de catre agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca, iar inspectoratele teritoriale de munca vor efectua controale vizavi de respectarea legislatiei aferente avand competente in ceea ce priveste constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor in acest sens.

Contabun.ro a mai publicat și:
*Legea nr. 176/2018 privind internshipul
*ANOFM a lansat Registrul electronic de evidenta a contractelor de internship

(Visited 249 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


3 × = fifteen

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.