Ghidul caselor de marcat a fost actualizat (29.10.2018)

ANAF a actualizat, pe site-ul institutiei, “Ghidul cu privire la inregistrarea informatiilor privind aparatele de marcat electronice fiscale, precum si la emiterea Certificatului de atribuire a numarului unic de identificare – in etapa preoperationalizare Registru”.

*(EDITABIL)145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizat la zi
*(EDITABIL)Regulament intern: model si documente conexe , actualizat la zi

Acest ghid este publicat pe site-ul Agentiei la sectiunile:
a) Asistenta contribuabili, rubrica ,,Ghiduri curente,,
b) Servicii on-line, rubrica ,,Aparate electronice de marcat fiscale

Ghidul a fost actualizat prin introducerea de clarificari privind :
– modalitatea de accesare a serviciului Spatiul Privat Virtual (SPV) pentru transmiterea Formularului C801
– fiscalizarea aparatelor de marcat electronice fiscale
– aparatele de marcat electronice fiscale adaptate.

Solicitarea in format electronic a “Certificatului de atribuire a numarului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale” este sub forma unui fisier PDF inteligent – Formular C801 – si poate contine informatii despre mai multe aparate de marcat electronice fiscale indiferent pe ce raza teritoriala a organului fiscal urmeaza a fi instalate.

Formularul C801 este disponibil pe portalul www.anaf.ro/Servicii online/Declaratii electronice/Descarcare declaratii si poate fi depus, alaturi de documentele care trebuie sa insoteasca solicitarea, prin intermediul serviciului Spatiu Privat Virtual, doar in conditiile detinerii dreptului de depunere declaratii pentru CIF-ul detinatorului aparatului de marcat electronic fiscal.

In cazul cererilor depuse prin serviciul Spatiul Privat Virtual (SPV), emiterea certificatului de atribuire a numarului unic de identificare se efectueaza automat si acesta este comunicat solicitantului prin intermediul SPV.

Centrul National pentru Informatii Financiare si Agentia Nationala de Administrare Fiscala au pus la dispozitia operatorilor economici pe site-ul www.anaf.ro/Servicii online/Aparate de marcat electronice fiscale(case de marcat) un serviciu prin intermediul caruia pot verifica, dupa caz, daca : − informatiile transmise despre aparatele de marcat electronice fiscale comercializate (sau care urmeaza a fi comercializate) sunt corecte si complete; − aparatele de marcat electronice fiscale pe care intentioneaza sa le achizitioneze (sau au fost achizitionate) sunt inregistrate in evidentele administratiei fiscale.

Descarca, in format PDF, ghidul ANAF intitulat Case de marcat: facilitati, obligatii, termene, actualizat

Contabun.ro a mai publicat si-
*Case de marcat electronice: facilitati, obligatii, termene (ghid ANAF)
*(PDF) Ghidul caselor de marcat a fost actualizat de ANAF

sursa – DGRFP Craiova

(Visited 712 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 − = one

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.