Decizia de delegare se inregistreaza in Revisal? Vezi aici raspunsul

Codul muncii prevede ca delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.
*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.

Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Decizie de delegare a salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca se emite doar in situatia in care salariatul isi desfasura activitatea la un loc de munca fix, stabilit in contractul individual de munca.

In cazul in care in contractul individual de munca este inserata clauza de moblitate, locul de munca al salariatului fiind unul mobil, salariatul nu se deleaga atunci cand urmeaza sa desfasoare activitate la punctele de lucru ale societatii.

Important! Decizia de delegare nu se inregistreaza in Revisal.

Model Decizie de delegare a salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca poate fi gasit in lucrarea 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca, actualizate la zi.

Contabun.ro a mai publicat și:
*Diurna: tratamentul fiscal al indemnizatiei de delegare/detasare (info ANAF)

(Visited 1,650 times, 3 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− eight = 1

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.