Extinderea aplicarii cotei reduse de TVA de 5% : info ANAF (01.11.2018)

In vedere stimularii turismului in Romania, reducerii evaziunii fiscale, cresterii consumului intern
si stimularii cresterii economice, incepand cu 1 noiembrie 2018, se extinde aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru urmatoarele operatiuni:
– cazarea in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping;
– serviciile de restaurant si de catering, cu exceptia bauturilor alcoolice, altele decat berea ;
– dreptul de utilizare a facilitatilor sportive in scopul practicarii sportului si educatiei fizice, altele decat cele scutite deja;
– serviciile constand in permiterea accesului la balciuri, parcuri de distractii si parcuri recreative ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9321 si 9329 in scopul practicarii sportului si educatiei fizice, altele decat cele scutite.

Baza legala:
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 89 din 4 octombrie 2018 privind unele masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative (Monitorul Oficial nr. 854 din 9 octombrie 2018).

Contabun.ro a mai publicat și:
*Modificari aduse Codului fiscal de OUG 89/2018 (tabel comparativ ANAF)
*OUG 89/2018: modificari aduse TVA, impozit pe profit, impozit pe venit

(Visited 544 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 3 = two

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.