Sponsorizari efectuate de microintreprinderi: info ANAF

Microintreprinderile care efectueaza sponsorizari, potrivit Legii nr. 32/1994, pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microintreprinderilor pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul datorat pentru trimestrul in care au inregistrat cheltuielile respective.

*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizate la zi
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

Sumele care nu sunt scazute din impozitul datorat se reporteaza in trimestrele urmatoare, pe o perioada de 28 de trimestre consecutive.

Scaderea acestor sume din impozitul datorat, in urmatoarele 28 de trimestre consecutive, se efectueaza in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe veniturile microintreprinderilor.

Microintreprinderile care efectueaza sponsorizari au obligatia de a depune formularul 107 „Declaratie informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/ mecenatului/ burselor private”

Termene de depunere a Declaratiei informative- formular 107:
a)pana la data de 25 ianuarie inclusiv a anului urmator;
b)pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare ultimului trimestru pentru care datoreaza impozit pe veniturile microintreprinderilor, in situatiile in care:
– s-a optat pentru trecerea ca platitor de impozit pe profit ca urmare a subscrierii unui capital social de cel putin 45.000 lei;
– s-a iesit din sistem in cursul anului ca urmare a realizarii de venituri mai mari de 1.000,000 euro;
c)pana la data depunerii situatiilor financiare in cazul persoanelor juridice care se dizolva cu lichidare, potrivit legii, in cursul aceluiasi an in care a inceput lichidarea;
d)pana la inchiderea perioadei impozabile, in cazul persoanelor juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare.

BAZA LEGALA:
Legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, Titlul III Impozitul pe veniturile microintreprinderilor, articolele 42, 48 si 56 completate de OUG 25/2018 si articolul 52;
Legea32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare;
Ordinul ANAF 1825/2018 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 107 “Declaratie informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/mecenatului/burselor private”

sursa: DGRFP Brasov

(Visited 1,204 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 − five =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.