Corectarea erorilor din documentele de plata: speta ANAF

Intrebare: Pot fi corectate erorile din documentele de plata in situatia in care plata obligatiilor fiscale s-a efectuat utilizand un cod de identificare fiscala eronat?

Raspuns ANAF: In Codul de procedura fiscala se prevede ca, in situatia in care plata obligatiilor fiscale s-a efectuat utilizand un cod de identificare fiscala eronat, eroarea din documentul de plata poate fi corectata cu conditia ca plata sa nu fi stins creantele datorate bugetului in care s-a incasat suma platita eronat, cu exceptia cazului in care in evidenta fiscala debitorul inregistreaza sume platite in plus cel putin la nivelul platii eronate.

In acest sens, organul fiscal competent verifica in evidentele fiscale existenta erorilor semnalate de contribuabili, precum si indeplinirea conditiilor prevazute de lege printre care si cea privind administrarea obligatiilor fiscale de acelasi organ fiscal.

Baza legala:
Legea nr 207 / 2015 articolul art. 164 alin. 4; Ordinul ministrului finantelor publice nr 164 / 2017 articolul art. 3 alin. 1 din Anexa

Contabun.ro a mai publicat si:
*Valoarea fiscala incomplet amortizata a unei cladiri: speta ANAF
*Rambursare TVA beneficiar cu cod invalid de TVA (speta ANAF)

Sursa: ANAF, intrebari si raspunsuri (23.08.2018)

(Visited 347 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six − 5 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.