Corectarea facturilor dupa control (speta ANAF)

Intrebare: Persoanele impozabile care au fost supuse unui control fiscal pot emite facturi de corectie catre beneficiari, in situatia in care au fost constatate si stabilite erori in ceea ce priveste stabilirea taxei colectate de catre organele de inspectie fiscala?

Raspuns ANAF: Potrivit Codului fiscal, persoanele impozabile care au fost supuse unui control fiscal si la care au fost constatate si stabilite erori in ceea ce priveste stabilirea corecta a taxei colectate, fiind obligate la plata acestor sume in baza actului administrativ emis de autoritatea fiscala competentă, pot emite facturi de corectie catre beneficiari.

Pe facturile emise se va face mentiunea ca sunt emise dupa control si vor fi inscrise intr-o rubrica separata in decontul de taxa.

Baza legala: Legea nr 227 / 2015 articolul 330 al. 3

Contabun.ro a mai publicat și:
*Deductibilitatea cheltuielilor PFA – speta ANAF
*Speta ANAF: ajustare TVA creanta eliminata prin hotarare judecatoreasca
*Depunere declaratii rectificative: speta ANAF

Rate this post
(Visited 332 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 1 = seven

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.