Se poate inregistra un contract in Revisal sambata/duminica cu incepere de luni? Vezi aici raspunsul specialistilor

Intrebare: Am o nelamurire: se poate inregistra un contract in Revisal sambata/duminica cu incepere de luni? Multumesc mult

*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

Raspuns Elena Savciuc, expert legislatia muncii www.contabun.ro: Spre deosebire de HG 500/2011 care prevedea ca elementele contractului de munca se inregistreaza in Revisal cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatatii, in HG 905/2017 nu mai regasim “ziua lucratoare anterioara”, ci “ziua anterioara”, de aici si confuzia.

Totusi, chiar daca HG 905/2017 nu mai stipuleaza obligatia de a inregistra contractele in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitataii, ci cel tarziu in ziua anterioara, trebuie sa tinem cont de zilele lucratoare si de cele nelucratoare, de modul de organizare a activitatii angajatorului.

Daca la nivelul angajatorului nu se lucreaza sambata si duminica sau in zilele de sarbatoare legala nu este normal ca inregistrarile in Revisal sa se fac in aceste zile, iar daca se fac, acel timp de munca a persoanei responsabile care opereaza inregistrarea in regitru ar trebui sa se regaseasca in pontaj.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Absentele nemotivate se inregistreaza in Revisal?
* Cum modific in Revisal un CIM incetat?
* Revisal: salvarea bazei de date

(Visited 5,773 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


one + 7 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.