ANAF vrea sa prelungeasca termenul in care se efectueaza redirectionari catre contul unic de catre unitatile Trezoreriei Statului

ANAF propune modificarea termenului de 30.09.2018, pana la care se efectueaza redirectionari de catre unitatile Trezoreriei Statului, pana la data de 31 decembrie 2018, conform celui mai recent proiect de act normative supus dezbaterii publice.
ART. I
– Punctul 34 din Metodologia de distribuire a sumelor platite de contribuabili in contul unic si de stingere a obligatiilor fiscale, aprobata prin Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1613/2018 , publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 545 din 29 iunie 2018, se modificasi va avea urmatorul cuprins: ” 34. Operatiunile de redirectionare prevazute la pct. 33 se efectueaza de catre unitatile Trezoreriei Statului pana la data de 31 decembrie 2018. Dupa aceasta data, eventualele plati efectuate de catre contribuabili in conturile unice 20.A.47.01.00 “Sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic, in curs de distribuire” si 55.02 “Disponibil al bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale, in curs de distribuire” se vor returna platitorilor.”

Pentru a intra in vigoare, proiectul de act normative trebuie aprobat si publicat in Monitorul Oficial.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Plata obligatiilor fiscale se efectueaza intr-un cont unic (precizari suplimentare ANAF)
*OPANAF nr.1613/2018: obligatiile fiscale se platesc in contul unic de disponibil 55.03

Sursa: mediafax.ro, anaf.ro

Rate this post
(Visited 194 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


1 − one =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.