OPANAF 2906/2018: bonificatie pentru plata cu anticipatie a sumelor de plata (impozit venit, CAS, CASS)

In Monitul Oficial nr.1005 din 27.11.2018 a fost publicat Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare fiscal nr.2906 din 22 noiembrie 2018 pentru aprobarea Procedurii de acordare a bonificatiei pentru plata cu anticipatie a sumelor de plata, reprezentand impozit pe venit, contributie individuala de asigurari sociale ai contributie individuala de asigurari sociale de sanatate, stabilite prin decizii de impunere anuala

Art. 1. –
Se aproba Procedura de acordare a bonificatiei pentru plata cu anticipatie a sumelor de plata, reprezentand impozit pe venit, contributie individuala de asigurari sociale ai contributie individuala de asigurari sociale de sanatate, stabilite prin decizii de impunere anuala, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 2. –
(1) Pentru declaratiile de venit depuse de contribuabili dupa data intrarii in vigoare a prezentului ordin, termenul de emitere ai transmitere a deciziilor de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale datorate de persoanele fizice pentru anii fiscali 2016 ai 2017, precum ai a impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice in anul 2017 este de 3 zile lucratoare de la data
depunerii declaratiilor.
(2) Pentru declaratiile de venit depuse de contribuabili dupa data de 30 octombrie 2018, pana la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, termenul de emitere ai transmitere a deciziilor de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale datorate de persoanele fizice pentru anii fiscali 2016 ai 2017, precum ai a impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice in anul 2017 este de 3 zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin.

Art. 3. –
Directiile generale regionale ale finantelor publice, precum ai organele fiscale centrale din subordinea acestora vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 4. –
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Multumita colegilor din grupul – Legislatia muncii&Salarizare&Revisal – va punem la dispozitie OPANAF 2906/2018, in format PDF.

Tot ce trebuie sa faceti este va inregistrati pe grup, iar apoi sa descarcati OPANAF 2906/2018.

(Visited 828 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− four = 5

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.