Angajatorii nu scapa de plata majorata a CAS si CASS pentru salariatii part-time

Camera Deputaților a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei Guvernului 4/2017 pentru modificarea Codul fiscal, dupa ce, in octombrie 2017, Senatul respinse aceasta ordonanta.

Proiectul de lege prevede obligatia platii de catre angajator a contributiei pentru pensii si sanatate la nivelul salariului minim brut pe tara pentru toti salariatii, inclusiv pentru cei cu contracte de munca cu timp partial.

In considerare vor fi luate veniturile realizate in baza contractelor individuale de munca cu norma intreaga sau part time, al caror nivel se situeaza sub acela al salariului minim brut pe tara garantat in plata.

In luna octombrie 2017, ordonanta prin care a fost introdusa plata CAS si CASS pentru contractele part-time la nivelul salariului minim a fost respinsa de Senat.

Votul din plenul Senatului a venit dupa ce si comisia de buget-finante a aceleiasi Camere, condusa de social-democratul Eugen Teodorovici, a adoptat un raport de respingere a ordonantei la finalul lunii trecute.

Contabun.ro a mai publicat si:
*CIM part time: cum se calculeaza contributiile si care sunt obligatiile angajatorului si ale salariatului
*Evidenta orelor de munca pentru salariatii cu CIM part time

Sursa: bugetul.ro

(Visited 1,641 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− eight = 1

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.