Obligatii declarative si de plata pentru veniturile din premii si din jocuri de noroc

A. Veniturile din premii
Definitie
Veniturile din premii cuprind veniturile in bani si/sau in natura din concursuri, sumele primite ca urmare a participarii la Loteria bonurilor fiscale, precum si din promovarea produselor/serviciilor ca urmare a practicilor comerciale.

Exemple de venituri din premii:
-venituri sub forma de premii de orice fel, acordate oamenilor de cultura, stiinta si arta la gale, simpozioane, festivaluri, concursuri nationale sau internationale, concursuri pe meserii sau profesii;
-venituri sub forma de premii in bani si/sau in natura acordate sportivilor, antrenorilor, tehnicienilor si altor specialisti prevazuti in legislatia in materie, pentru rezultatele obtinute la competitii sportive interne si internationale.

Impozitare
Nu sunt impozabile:
-veniturile din premii obtinute in bani si/sau in natura sub valoarea de 600 lei, inclusiv, realizate pentru fiecare premiu;
-materialele publicitare, pliantele, mostrele, punctele bonus acordate cu scopul
stimularii vânzarilor.

Veniturile din premii se impoziteaza, prin retinerea la sursa de catre platitorul de venit, cu o cota de 10% aplicata asupra venitului net determinat prin scaderea din venitul brut a sumei de 600 lei, pentru fiecare premiu.

Impozit pe veniturile din premii = (venitul din premii-600 lei) x 10%

Descarca de aici materialul elaborat de catre DGRFP Brasov privind Obligatii declarative si de plata pentru veniturile din premii si din jocuri de noroc

(Visited 234 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ seven = 15

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.