Guvernul a decis cand va majora salariul minim

Ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat, luni, ca anticipeaza ca salariul minim pe economie va creste de la 1 ianuarie, saptamana aceasta urmand a avea loc noi discutii. Ministrul a mai spus ca proiectul va fi aprobat la finele acestei saptamani in sedinta de Guvern.

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizate la zi

„Salariul minim pe economie va mai avea astazi o discutie si pe parcursul vizitei la Bruxelles si va fi dezbatut si aprobat vineri in sedinta de Guvern, si atunci vom avea forma finala. Ce pot eu sa anticipez, cred ca va intra in vigoare de la 1 ianuarie”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budai.

Salariul minim brut ar urma sa creasca de la 1.900 de lei pe luna, cat este de la inceputul acestui an, la 2.080 de lei pe luna, pentru toti angajatii, cu exceptia persoanelor cu studii superioare si cu minimum 15 ani vechime, pentru care este stabilit nivelul de 2.350 de lei pe luna.

In data de 14.11.2018 s-a publicat in Monitorul Oficial nr. 963 Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 96/2018 privind prorogarea unor termene precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Printre acestea se regasesc Codul muncii si Legea privind ucenicia la locul de munca.

Astfel, prin modificarea adusa Codului muncii se asigura cadrul necesar stabilirii salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, corespunzator programului normal de munca, diferentiat pe criteriile nivelului de studii si al vechimii in munca.

Contabun.ro a mai publicat si:
*OUG 96/2018: precizari suplimentare ITM (salariu minim diferentiat pe studii si vechime)
*(PDF) OUG 96/2018: modificarea si completarea unor acte normative (salariu minim diferentiat pe studii si vechime)

Sursa: mediafax.ro

(Visited 1,414 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


1 + one =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.