Se datoreaza impozit pe venit pentru sumele acordate de angajator salariatelor cu titlu de compensatii banesti? Vezi aici raspunsul ANAF

Intrebare: Se datoreaza impozit pe venit pentru sumele acordate de angajator salariatelor cu titlu de compensatii banesti reprezentand diferenta intre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala acordata pentru concediu de maternitate si/sau concediu pentru cesterea copilului ?

Raspuns ANAF: Potrivit Codului fiscal, regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplica si pentru orice alte sume sau avantaje in bani ori in natura.

Veniturile brute din salarii sau asimilate salariilor cuprind totalitatea sumelor incasate si/sau contravaloarea veniturilor in natura primite ca urmare a unei relatii contractuale de muncã, raport de serviciu, act de detasare, precum si orice sume de natura salariala primite in baza unor statute speciale prevazute de lege, indiferent de perioada la care se refera, si care sunt realizate din orice alte sume sau avantaje in bani ori in natura.

Urmare celor mentionate, se datoreata impozit pe venit pentru sumele acordate de angajator salariatelor cu titlu de compensatii banesti reprezentand diferenta intre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala acordata pentru concediu de maternitate si/sau concediu pentru cesterea copilului.

Baza legala:
*Legea nr 227 / 2015 articolul 76 alin. (2) lit. s)
*Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul Titlul IV pct. 12 al. 1 lit. q)

Contabun.ro a mai publicat si:
* Deductibilitatea cheltuielilor PFA – speta ANAF
* Depunere declaratii rectificative: speta ANAF

Sursa: ANAF, intrebari si raspunsuri (17.10.2018)

(Visited 426 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


8 × = fifty six

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.