Guvernul a adoptat hotararea care prevede majorarea salariului minim

Executivul a adoptat, in sedinta de vineri, proiectul de hotarare care prevede majorarea salariului minim brut, incepand cu 1 ianuarie, la 2.080 de lei, respectiv 2.350 de lei pentru angajatii cu studii superioare si un an vechime in domeniu, au declarat surse politice.

„Incepand cu data de 1 ianuarie 2019, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, prevazut la art. 164 alin (1) din Legea nr 53/2003-Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se stabileste in bani, fara a include sporuri si alte adaosuri, la suma de 2.080 de lei lunar, pentru un program normal de lucru in medie de 167.333 ore pe luna, reprezentand 12.43 de lei/ora”, prevede articolul 1 din proiectul de hotarare pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata adoptat vineri de Guvern.

De asemenea, cetatenii cu studii superioare si un an vechime in domeniu vor beneficia de un salariu minim brut de 2.350 lei.

„Prin exceptie de la prevederile alin (1), incepand cu data de 1 ianuarie 2019, pentru personalul incadrat pe functii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime in munca de cel putin un an in domeniul studiilor superioare, salariul de baza minim brut net pe tara garantat in plata, fara a include sporuri si alte adaousuri, se majoreaza de la 2.080 lei la 2.350 de lei lunar, pentru un program normal de lucru de 167.333 ore in medie pe luna, reprezentand 14.044 de lei/ora”, potrivit sursei citate.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Proiect de Hotarare de Guvern: salariul minim nu mai creste in functie de vechime
*Model act aditional majorare salariu, actualizat la zi
*Model decizie colectiva de majorare a salariului minim

Sursa: mediafax.ro

Rate this post
(Visited 1,691 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× five = 5

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.