OPANAF 2846/2018: procedura anulare CASS

In Monitorul Oficial nr.1032 din 5 decembrie 2018 a fost publicat Ordinul Presedintelui ANAF nr.2846 din 16 noiembrie 2018 pentru aprobarea Procedurii de anulare a obligatiilor de plata stabilite prin „Decizia de impunere privind contributia de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice potrivit art.180 alin.(1) lit.a) din Codul fiscal”, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare.

Precizari suplimentare
OPANAF 2846 – PROCEDURA ANULARE CASS
– Procedura se aplica persoanelor care au depus formularul 604 “Declaratie pentru stabilirea obligatiilor de plata cu titlu de CASS datorata de persoanele fizice care nu realizeaza venituri sau alte categorii de persoane prevazute la art. 180 din Codul fiscal” si carora li s-a emis si comunicat “Decizia de impunere privind CASS datorata de persoanele fizice potrivit art. 180 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal”.
– Contribuabilii solicita incetarea obligatiilor de plata privind CASS stabilita prin decizia de impunere, prin depunerea unuia dintre urmatoarele formulare, dupa caz:
a) “Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice”.
b) “Notificare privind incetarea obligatiilor de plata stabilite prin Decizia de impunere privind contributia de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice potrivit art. 180 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal”.
– Anularea obligatiilor de plata privind contributia de asigurari sociale de sanatate se face incepand cu luna depunerii documentelor de mai sus.
– Anularea obligatiilor de plata privind CASS stabilite si comunicate prin decizie de impunere se face, de catre ANAF din oficiu, pentru persoanele fizice care nu isi exprima optiunea de plata a CASS prin depunerea declaratiei unice sau a notificarii. In acest caz, anularea obligatiilor de plata privind contributia de asigurari sociale de sanatate se face incepand cu luna implinirii termenului legal de depunere a declaratiei unice in anul 2019, inclusiv.

Sursa: DGRFP Craiova

(Visited 672 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


5 × = twenty five

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.