Constructii: Angajatorii, scutiti 10 ani de la plata contributiilor sociale

Angajatorii din constructii vor fi scutiti de la plata contributiilor sociale pentru o perioada de 10 ani, pana la finele anului 2028, iar contributiile sociale ale angajatilor vor fi diminuate cu 3,75%.

*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizat la zi
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe

Masura este prevazuta intr-un proiect de Ordonanta de Urgenta, prezentat de curand de Guvern.

”ART. 1381 Prevederi speciale pentru domeniul constructiilor
In perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2028, inclusiv, pentru persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor realizate in baza contractelor individuale de munca incheiate cu angajatori care desfasoara activitati in sectorul constructii si care se incadreaza in conditiile prevazute la art 60 pct. 5, cota contributiei de asigurari sociale prevazuta la art.138 lit.a) se reduce cu cota de 3,75%.

Articolul 140 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
”Baza de calcul al contributiei de asigurari sociale datorate de angajatori sau persoane asimilate acestora”
(2) Nu se cuprind in baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale datorata de angajatorii care desfasoara activitati in sectorul constructii si care se incadreaza in conditiile prevazute la art 60 pct. 5, veniturile din salarii si asimilate salariilor realizate de persoanele fizice realizate in baza contractelor individuale de munca incheiate cu acesti angajatori, in perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2028, inclusiv.

La sfarsitul lunii noiembrie, Viorica Dancila spunea ca, in constructii, se va stabili un salariu minim brut de 3.000 lei.

“Acordul in domeniul constructiilor: vom declara acest sector prioritar si de importanta nationala pentru economia romaneasca pentru urmatorii 10 ani. Pentru sectorul constructiilor, vom stabili un salariu minim brut lunar de 3.000 de lei, vom elimina taxele pe munca pentru angajatori, iar pentru angajat le vom stabili astfel incat salariul minim net lunar sa depasească echivalentul in lei a 500 de euro”, a explicat atunci Dancila.

(Visited 1,912 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine + 9 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.