Persoanele care urmeaza programe de internship au dreptul la deducerea personala din venitul net lunar din salarii? Vezi raspunsul ANAF

Intrebare: Persoanele care urmeaza programe de internship au dreptul la deducerea personala din venitul net lunar din salarii?
Raspuns ANAF: Potrivit Codului fiscal, venitul obținut de persoanele care urmeaza programe de internship este venit asimilat salariilor.

Conform Codului fiscal, persoanele fizice au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub forma de deducere personala, acordata pentru fiecare luna a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia de baza.

Persoanele care urmeaza programe de internship nu au încheiate contracte individuale de munca în baza carora sa îşi stabileasca locul unde se afla functia de baza.

Prin urmare, persoanele care urmeaza programe de internship nu au dreptul la deducerea personala din venitul net lunar din salarii.

Baza legala: Legea nr 227 / 2015 articolul .76 alin.(2) lit. s) și 77 alin (1)

Contabun.ro a mai publicat si:
*Deducerea personala in 2018 – informatii utile
*Copil peste 16 ani: cum se acorda deducerea personala

Sursa: ANAF, intrebari si raspunsuri (21.11.2018)

(Visited 242 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


6 × one =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.