OMFP 3893/2018: contul unic pentru achitarea amenzilor contraventionale

In Monitorul Oficial nr.1105 din 27 decembrie 2018 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr.3893 din 27 decembrie 2018 privind deschiderea contului unic pentru achitarea amenzilor contraventionale potrivit prevederilor Legii nr. 203/2018 privind masuri de eficientizare a achitarii amenzilor contraventionale.

Art. 1. –
(1) In scopul incasarii amenzilor contraventionale aplicate persoanelor fizice de catre agentii constatatori din cadrul organelor care au implementat seria de evidenta unica a proceselor-verbale de contraventie si modalitatea de preluare si transmitere in sistem informatic a datelor necesare crearii titlului de creanta electronic, la Trezoreria operativa centrala si la unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului se deschid conturile:
a) 50.09.01 “Cont unic aferent amenzilor contraventionale aplicate persoanelor fizice cu domiciliu in Romania”;
b) 50.09.02 “Cont unic aferent amenzilor contraventionale aplicate persoanelor fizice fara domiciliu in Romania”.
(2) Conturile 50.09.01 “Cont unic aferent amenzilor contraventionale aplicate persoanelor fizice cu domiciliu in România” si 50.09.02 “Cont unic aferent amenzilor contraventionale aplicate persoanelor fizice fara domiciliu in România” se codifica cu urmatoarele coduri de identificare fiscala:
a) la Trezoreria operativa centrala – cu codul de identificare fiscala atribuit Trezoreriei Statului 8609468 – pentru incasarea sumelor achitate de platitori prin decontare bancara, inclusiv prin intermediul contului tranzitoriu deschis pe numele Ministerului Finantelor Publice la institutii de credit, prin mandat postal transmis de unitatile postale in sistem electronic, precum si pentru transferul de catre unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului a sumelor incasate de acestea in numerar sau prin intermediul POS-urilor instalate la ghiseele acestora;
b) la unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului – cu codul de identificare fiscala atribuit Trezoreriei Statului 8609468 – pentru sumele incasate de unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului in numerar sau prin intermediul POS-urilor instalate la ghiseele acestora.

Important! Prevederile prezentului ordin intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2019.

(Visited 635 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine − = 5

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.