Depunerea formularului 205 pentru anul 2018: info ANAF

Declaratia 205 se depune pana la data de 31 ianuarie 2019, de catre:
1.Platitorii de venituri care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa a impozitului, pentru:
a) venituri din dividende;
b) venituri din dobanzi;
c) venituri din lichidarea unei persoane juridice;
d) venituri din premii;
e) venituri din jocuri de noroc cu impunere finala;
f) venituri din alte surse;
g) venituri din pensii;
h) venituri realizate de persoanele fizice dintr-o asociere fara personalitate juridica constituita cu o persoana juridica, contribuabil potrivit Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unei activitati (impozitul se declara in declaratia 205 pentru veniturile obtinute in perioada 1 ianuarie – 22 martie 2018- art. 132 alin. 2 din Codul fiscal in vigoare panala 23.03.2018)

2.Organizatorii/platitorii de venituri din jocuri de noroc sau intermediarii/societatile
de administrare a investitiilor/societatile de investitii autoadministrata, pentru urmatoarele tipuri de venituri pentru care nu au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe venit:
a) castiguri/pierderi din transferul titlurilor de valoare si orice alte operatiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum si din transferul aurului financiar, definit potrivit legii;
b) venituri din jocuri de noroc la distantasi festivaluri de poker

ATENTIE! NU vor depune Declaratia 205:
– platitorii de venituri din salarii si asimilate salariilor, platitorii de venituri din drepturi de proprietate intelectuala, platitorii de venituri in baza contractelor de activitate sportiva, venituri din arenda sau din asocieri cu persoane juridice, acestia avand obligatia depunerii Declaratiei privind obligatiile de plataa contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate- formular
112.

EXCEPTIE:
Pentru perioada 01.01-22.03.2018, platitorii de venituri din drepturi de proprietate intelectuala, arenda sau din dintr-o asociere fara personalitate juridica intre persoane fizice si persoane juridice, au obligatia depunerii formularului 205.

Baza legala:
– Legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare – articolul 132 ;
– Ordinul ANAF 3695/2016 pentru aprobarea formularelor privind definitivarea impozitului anual pe venit si a contributiilor sociale datorate de persoanele fizice, cu modificarile si completarile ulterioare.

Contabun.ro a mai publicat și:
*Modificari aduse Codului de Procedura Fiscala de OUG 114/2018: tabel comparativ
*Modificari aduse Codului Fiscal de OUG 114/2018: tabel comparativ

Sursa: DGRFP Brașov

(Visited 1,618 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 9 = sixteen

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.