Care este procedura de inregistrare in SPV a unei SRL? Vezi aici raspunsul ANAF

Intrebare: Cum pot semna declaratia unica? Cere semnatura electronica si nu am asa ceva. De unde se ia?
Raspuns ANAF: Buna ziua! Pentru depunerea Declaratiei unice in nume propriu nu este necesara semnarea electronica a formularului daca transmiterea acestuia se face prin intermediul serviciului Spatiul Privat Virtual sau a website-ului special destinat de la adresa https://declunica.anaf.ro/ .

Intrebare: Am PFA antreb daca se mai poate depune declaratia unica direct la ghiseu de mine ca pana anul trecut ,sau trebuie depusa prin contabil amputernicit si on line ?
Raspuns ANAF: Declaratia unica se depune in acest an on-line. Declaratia se poate depune on-line de dumneavoastra sau de catre un imputernicit (contabil sau o alta persoana).

Intrebare: Buna ziua! Cum inregistrez in SPV o persoana fizica care are semnatura electronica?
Raspuns ANAF: In situatia in care certificatul calificat este deja inregistrat pe site-ul ANAF puteti utiliza acel certificat si pentru inregistrarea in SPV prin completarea informatiilor solicitate de formularul de inregistrare. In situatia in care certificatul calificat nu este inregistrat pe site-ul ANAF este necesar sa il inregistrati prin accesarea urmatorului link: https://www.anaf.ro/inregcalificat/

Intrebare: Care este procedura de inregistrare in SPV a unei SRL ? Administratorul detine semnatura electronica.
Raspuns ANAF: Pentru inregistrarea in SPV a unei persoane juridice prin intermediul unui utilizator cu certificat digital, se utilizeaza aplicatia web dedicata, existenta pe site-ul ANAF.
Dupa completarea datelor de indentificare solicitate de formularul de inscriere se selecteaza documentul de confirmare pentru certificatul detinut si arhiva zip cu documentele justificative:
– Actul de identitate al reprezentantului legal/reprezentantului desemnat/imputernicitului,
– Documentele din care rezulta calitatea de reprezentant legal, reprezentant desemnat respectiv de imputernicit.
Ulterior, pentru aprobarea cererii de inregistrare reprezentantul legal/reprezentantul desemnat/imputernicitul prezinta organului fiscal central urmatoarele:
– Numarul de inregistrare primit ca urmare a trimiterii cererii de inregistrare
– Actul de identitate, in copie si original;
– Documentele din care rezulta calitatea de reprezentant legal, reprezentant desemnat respectiv de imputernicit in original sau copie legalizata, dupa caz.

Intrebare: Daca am pierdut plicul din partea dvs. singura modalitate este prezentarea la ghiseu pentru crearea de user si parola . Nu se poate gasi alt mod de lucru . Daca tot am venit cu totul in On-line ?
Raspuns ANAF: Buna ziua! Va puteti inregistra si in baza unui act administrativ emis de organul fiscal incepand cu anul 2013. In cazul in care nu detineti nici un act administrativ, trebuie sa va prezentati la orice organ fiscal, in 10 zile de la data inregistrarii pe site, pentru validarea datelor.

Intrebare: Buna ziua. Este valabila o imputernicire sub semnatura privata pentru o persoana fizica (O mama isi imputerniceste fiul sa o inregistreze in SPV)?
Raspuns ANAF: In situatia in care utilizati o imputernicire sub semnatura privata, pentru aprobarea cererii de inregistrare in SPV este necesar sa va prezentati la unitatea fiscala unde este arondat ca platitor de taxe si impozite contribuabilul pentru care se doreste inregistrarea

Intrebare: 1. Va rog sa ne spuneti daca pentru inrolarea in SPV persoane juridice este necesara procura, copie legalizata a procurii deja depuse sau copie simpla a procurii. 2. Este normal sa nu se accepte imputernicirea simpla pe motiv ca nu exista la dosar specimenul de semnatura ca sa poata verifica semnatura?
Raspuns ANAF: imputernicirea poate fi autentica (la notariat) sau sub semnatura privata. Dvs veti depune imputernicirea la organul fiscal in original sau copie legalizata. In situatia in care imputernicirea este in forma autentica, aceasta se va depune la orice organ fiscal. In situatia in care utilizati o imputernicire sub semnatura privata, pentru aprobarea cererii de inregistrare in SPV este necesar sa va prezentati la unitatea fiscala unde este arondat ca platitor de taxe si impozite contribuabilul pentru care se doreste inregistrarea

Intrebare: Cum inregistrez in SPV,persoana fara venituri care doreste sa plateasca asigurarea de sanatate?
Raspuns ANAF: Persoanele fizice se pot inregistra in SPV, pe baza de credentiale (nume utilizator si parola). inregistrarea se poate realiza de acasa, pe site-ul nostru, sau la unitatile fiscale, in cadrul carora contribuabilii au la dispozitie calculatoare destinate auto-servirii. in cazul in care persoanele aleg sa se deplaseze la sediile unitatilor fiscale, acestea vor fi indrumati de colegii nostri pentru a se inregistra in SPV.

Contabun.ro a mai publicat și:
*SPV: inregistrarea persoanelor juridice (info ANAF)
*Pentru inregistrare SPV persoane juridice mai trebuie sa mai te duci si la ANAF? Vezi raspunsul ANAF

sursa: ANAF, întrebări și răspunsuri

(Visited 1,222 times, 2 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 3 = twenty seven

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.