Utilizam aparate de marcat electronice la plati efectuate prin virament bancar? Vezi raspunsul ANAF

Intrebare: Operatorii economici au obligatia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale in situatia in care incasarea contravalorii bunurilor vandute se efectueaza prin virament bancar?

Raspuns ANAF: Sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale operatorii economici care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie.

Ca atare, in situatia in care incasarea contravalorii bunurilor vandute se efectueaza prin virament bancar operatorii economici nu au obligatia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Baza legala: Ordonanta de urgenta a guvernului nr 28 / 1999 articolul 1 al. 1

Contabun.ro a mai publicat și:
*A4200: aplicatie pentru validarea fisierului XML creat de aparatele de marcat electronice fiscale
*Contraventiile privind dotarea cu aparate de marcat electronice, introduse in legea prevenirii
*Ghidul caselor de marcat a fost actualizat

sursa: ANAF, intrebari si răspunsuri

(Visited 617 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 + = eighteen

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.