ANAF: Procedura inregistrarii in scop de TVA si emiterea Deciziei de inregistrare in scop de TVA (proiect)

ANAF a postat astazi Proiectul de Ordin privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui ANAF nr.2856/2017 privind stabilirea criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal in cazul inregistrarii si anularii inregistrarii in scopuri de taxa pe valoarea adaugata.

Modificarile si completarile efectuate vizeaza:

1.- elaborarea modelului si continutul formularului ”Declaratie pe proprie raspundere pentru inregistrarea in scopuri de TVA, potrivit art. 316 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare”.
2.- transmiterea declaratiei pe proprie raspundere exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanta si semnarea olografa a acesteia de catre administratorii si asociatii persoanei impozabile care solicit inregistrarea in scopuri de TVA, potrivit art. 316 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
3.- depunerea la organul fiscal competent a declaratiei de mentiuni – formular 010 impreunacu dovada transmiterii declaratiei pe proprie raspundere fara erori de validare.
4.- neincadrarea la risc fiscal ridicat a persoanelor impozabile care solicit inregistrarea in scopuri TVA, potrivit art. 316 alin. (1) lit. c) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in situatia in care la organul fiscal competent este transmisa declaratia pe proprie raspundere fara erori de validare .
5.- evaluarea riscului fiscal, potrivit procedurii prevazuta in anexa nr. 2 la ordin, a persoanelor impozabile care solicit inregistrarea in scopuri de TVA, potrivit art. 316 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in situatia in care acestea nu transmit electronic declaratia pe proprie raspundere precum si in situatia in care aceasta nu contine semnaturile olografe ale administratorilor si asociatilor/actionarilor persoanei impozabile.
6.- inregistrarea in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, potrivit prevederilor art. 316 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a persoanelor impozabile care transmit declaratia pe proprie raspundere, de catre compartimentul de specialitate din cadrul organului fiscal competent

Pentru mai multe informatii despre acest proiect de ordin, click aici

(Visited 316 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× eight = 24

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.