Termenul de depunere a Declaratiei Unice, extins pana la 31 iulie

Ministerul Finantelor Publice (MFP) prelungeste de la 15 martie pana la data de 31 iulie termenul pana la care poate fi depusa Declaratia Unica, precum si platile aferente, arata un proiect de act normativ publicat joi seara, spre dezbatere publica.

Mai exact, termenul pentru depunerea „Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice” si pentru formularul 230 „Cerere privind destinatia sumei reprezentand 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii” este prorogat de la 15 martie la data de 31 iulie, inclusiv, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta (OUG), care schimba Codul fiscal.

„In anul 2019, termenul de 15 martie inclusiv prevazut pentru plata impozitului pe venit si al contributiilor sociale obligatorii, datorate de persoanele fizice în situatiile reglementate de Codul fiscal, se proroga pana la data de 31 iulie 2019 inclusiv. In anul 2019, termenul de 31 martie inclusiv prevazut la art. 151 alin. (24) din Codul fiscal, se proroga pana la data de 15 august 2019 inclusiv. In anul 2019, termenul de 15 martie inclusiv prevazut la art. 133 alin. (15) lit. a) din Codul fiscal pentru acordarea bonificatiei, se proroga pana la data de 31 iulie 2019 inclusiv”, mai arata proiectul de OUG.

Finantele apreciaza ca propunerea de prorogare a acestor termene „reduce riscul de neconformare de catre contribuabilii care au obligatii declarative si de plata a impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii”, evita „riscul neconformarii” si asigura, „în acelasi timp, o perioada mai mare pentru indeplinirea obligatiilor, protejandu-se astfel buna-credinta a contribuabililor”, subliniaza Nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Declaratia Unica: informare ANAF despre validare
*Declaratia unica 2019: ghid oficial ANAF

sursa: mediafax.ro

(Visited 1,753 times, 6 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


3 + three =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.