Model decizie de suspendare a contractului individual de munca in cazul concediului paternal

Concediul paternal se acorda la cerere, in primele 8 saptamani de la nasterea copilului, justificat cu certificatul de nastere al acestuia, din care rezulta calitatea de tata al copilului, pentru o peridoada de 5 zile lucratoare.

*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizate la zi
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

In cazul in care tatal copilului nou-nascut a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal se majoreaza cu 10 zile lucratoare (a se vedea art.2 si 4 din Legea 210/1999 prind concediul paternal).

Concediul paternal se acorda in scopul de a asigura participarea efectiva a tatalui la ingrijirea noului-nascut, indiferent daca copilul este nascut din casatorie, din afara casatoriei sau este adoptat de titularul dreptului.

Contabun.ro va prezinta un model de decizie de suspendare a contractului individual de munca in cazul concediului paternal, autor Elena Savciuc, expert legislatia muncii.

Antetul societatii
Decizia nr. ………….. / …………….
de suspendare a contractului individual de munca in cazul concediului paternal
Avand in vedere cererea inregistrata sub nr. …….. din data …………… prin care salariatul …………………………….., avand functia de ……………………….., solicita concediu paternal pentru o durata de 5 zile/15 zile lucratoare , justificat cu certificatul de nastere a copilului/certificatul de nastere a copilului insotit de atestatul de absolvire a cursului de puericultura, in conformitate cu dispozitiile Legii nr.210/1999 privind concediul paternal, situatie in care contractul individual de munca se suspenda din initiativa salariatului;
Conform prevederilor art. 51 alin.(1) lit.c) din Codul muncii.
In temeiul Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale si a prerogativelor stabilite prin actul constitutiv al societatii, reprezentantul legal al SC ……… SRL emite urmatoarea
Decizie:
Art.1 Incepand cu data de …………. /In perioada ………-………., contractul individual de munca, inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor cu nr. …….. din data de ………, al salariatului ……………………………, se suspenda din initiativa salariatului, in temeiul art. 51 alin. (1) lit. c) din Codul muncii.
Art. 2 Prevederile prezentei decizii vor fi aduse la indeplinire de ………………………. .
Art.3 Prezenta decizie poate fi contestata in termen de 45 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta, la instanta judecatoreasca competenta in a carei circumscriptie isi are domiciliul sau locul de munca reclamantul, Tribunalul ……………….. .
Reprezentant legal ,
Dovada comunicarii:
(semnatura salariatului si data/dovada comunicarii)

Contabun.ro a mai publicat si:
*[PDF] Cerere concediu paternal: model valabil si in 2019
*Concediul paternal se inregistreaza in Revisal?

(Visited 2,045 times, 2 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.