Neconcordante intre D 112 si Revisal: contracte marcate ca radiate, contracte incetate, contracte dublate (oficial ITM)

Ca urmare a numeroaselor sesizari referitoare la neconcordantele intre informatiile privind Registrul General de Evidenta a Salariatilor, gestionate de catre inspectia Muncii prin sistemul informatics REGES/REVISAL si informatiile privind declaratia 112, gestionate de catre ANAF, comunicate anagajtorilor de catre ANAF prin intermediul serviciului Spatiu Privat Virtual (SPV), examinate si inventariate de catre institutia noastra, va propunem urmatorul protocol pentru tratarea situatiilor cel mai frecvent intalnite pana in prezent:

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi

1.Contracte marcate ca radiate: in situatia in care diferenta intre cele doua categorii de informatii este cauzata de contractele marcate ca radiate, angajatorul va fi informat ca nu este necesara nicio operatiune de corectare a datelor de registru transmise.
Totodata, i se va furniza explicitarea status-ului de radiere, dupa cum urmeaza:
*Functionalitatea de radiere a contractului de munca si a salariatului reprezinta stergerea logica a celor doua elemente, prin marcarea lor ca radiat. Precizam ca aceasta optiune are urmatoarele caracteristici:
-se utilizeaza pentru a elimina din gestiunea registrului contractual si, daca e cazul, salariatul inregistrat din greseala la angajator;
-un contract poate fi marcat ca radiat indifferent de starea in care se afla;
-marcarea radierii contractului nu implica modificarea starii acestuia: in continuare, registraul general de evident a salariatilor opereaza numai cu starile disponibile anterior introducerii functionalitatii de radiere.
-un salariat poate fi marcat ca radiat numai daca nu are inregistrat niciun contract in registrul angajtorului sau daca toate contractele sale au fost marcate in prealabil ca radiate.

Descarca de aici informarea ITM Timis privind neconcordantele intre REVISAL si Declaratia 112: ANAF vs Revisal

Contabun.ro a mai publicat si:
* Neconcordante intre D 112 si Revisal: cum si unde verificam
* ITM: rezolvare neconcordante intre D 112 si Revisal

(Visited 834 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.