Facilitati fiscale pentru organizatorii EURO 2020

Potrivit prevederilor OUG 18/2019, prin derogare de la prevederile Codului fiscal, in contextul organizarii Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 au fost prevazute urmatoarele facilitati fiscale:

a) Entitatile nerezidente organizatoare ale Turneului nu sunt contribuabili in intelesul impozitului pe profit pentru aceste activitati, iar derularea acestor activitati in Romania nu conduce la existenta unui sediu permanent in Romania.

b) Veniturile din organizarea Turneului realizate din Romania de entitatile nerezidente organizatoare sunt venituri neimpozabile in intelesul impozitului pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti.

c) Veniturile realizate de persoane juridice, altele decat cele de mai sus, implicate in organizarea Turneului sunt venituri neimpozabile in intelesul impozitului pe profit si sunt venituri scutite in intelesul impozitului pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti, dupa caz. In cazul persoanelor juridice romane, veniturile sunt neimpozabile daca acestea au ca scop unic organizarea Turneului. Pentru aceste persoane juridice romane sunt de asemenea neimpozabile si veniturile realizate din redevente si din distributii de active in caz de lichidare.

d) Veniturile realizate de persoane fizice nerezidente implicate in organizarea Turneului sunt venituri neimpozabile in intelesul impozitului pe venit si al impozitului pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti, dupa caz.

Prin ordin a fost stabilita modalitatea de aplicare a facilitatilor fiscale.

Entitatile nerezidente organizatoare ale Turneului confirma persoanele juridice straine, persoanele juridice romane si persoanele fizice nerezidente implicate in organizarea turneului, in termen de 30 de zile de la incheierea contractului sau actului prin care se dovedeste implicarea acestora in activitatile turneului.

Confirmarea fiecarei persoane implicate in organizarea turneului se realizeaza de catre entitatile organizatoare prin transmiterea catre Administratia Fiscala pentru Contribuabili Nerezidenti din cadrul D.G.R.F.P. Bucuresti si, dupa caz, catre platitorul de venit din Romania persoana juridica romana a unui set de informatii specifice.

Se considera ca persoanele juridice romane au ca scop unic pregatirea, organizarea si desfasurarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 daca aceste persoane juridice obtin exclusiv venituri din derularea acestor activitati, din redevente si/sau din activitatile legate de lichidarea lor.

sursa: DGRFP Ploiesti

(Visited 103 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 3 = eight

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.