O noua modificare la Codul muncii: activitatile de resurse umane ar putea fi realizate doar de catre cei cu competente certificate

Angajatorii vor trebui să organizeze activitatea de resurse umane si salarizare fie prin desemnarea unor angajati proprii, cu competente certificate in domeniu, fie prin contractarea unor servicii externe specializate, prevede un proiect de modificare a Codului muncii.

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi
*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi

“In vederea realizarii activitatilor de resurse umane si salarizare, anagajtorul desemneaza, dintre proprii angajati, una sau mai multe persoane. Salariatii desemnati trebuie sa aiba, in principal, atributii privind administrarea si salarizarea stabilite prin fisa postului.

Daca la nivelul angajatorului nu exista personal care sa detina competente certificate in resusre umane si salarizare, acesta contracteaza servicii externe specializate”, se arata in proiect.

Initiatorii arata ca, in Codul muncii nu este reglemantata activitatea se resurse umane si prin urmare orice persoana, chiar si fara pregatire in domeniu, poate completa in REVISAL.
Autorii mai noteaza ca nu exista un cadru legislativ adecvat pentru aceasta activitate astfel ca nu se pot trage la raspundere persoanele care comit erori consecinte deosebit de grave ce afecteaza dreptul la pensii si alte asigurari sociale ale salariatilor.

Descarca de aici proiectul de modificarea Codului muncii:Proiect de modificare a Codului muncii

IMPORTANT! Proiectul legislativ nu este in vigoare, pentru a produce efecte are nevoie de votul favorabil al Senatului si al Camerei Deputatilor. Momentan a fost inregistrat pentru dezbatere publica.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Neconcordante intre D 112 si Revisal: contracte marcate ca radiate, contracte incetate, contracte dublate (oficial ITM)
*ITM: rezolvare neconcordante intre D 112 si Revisal
*Neconcordante intre D 112 si Revisal: cum si unde verificam

(Visited 3,324 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 1 = three

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.