Absolventi 2019: cum se face inregistrarea ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca

AJOFM informeaza absolventii promotiei 2019 ca, in termen de 60 de zile de la absolvire, sunt asteptati sa se inregistreze in evidentele agentiei pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispozitie de AJOFM in scopul integrarii lor pe piata fortei de munca.

Inregistrarea ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca este o etapa prealabila si obligatorie in vederea obtinerii facilitatilor acordare potrivit Legii Nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

Absolventii institutiilor de invatamant care se inregistreaza in evidentele agentiei de ocupare a fortei de munca in raza careia isi au domiciliul sau resedinta, ca persoane in cautarea unui loc de munca, beneficiaza de servicii de informare si consiliere profesionala, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesionala, precum si de facilitati financiare.

Actele necesare pentru inregistrarea absolventilor in evidentele agentiilor teritoriale ca persoane in cautarea unui loc de munca, sunt:
• Actul de identitate, in original si copie;
• Actele de studii si de calificare sau adeverinte din care sa rezulte data absolvirii, in original si copie;
• Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale.

Prin absolvent al unei institutii de invatamant se intelege persoana care a obtinut o diploma sau un certificat de studii, in conditiile legii, in una dintre institutiile de invatamant gimnazial, profesional, special, liceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat in conditiile legii.

In cazul absolventilor de liceu, indiferent daca a fost sau nu promovat examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile incepe pe data de 1 iunie 2019, potrivit prevederilor Ordinului nr.3220/19 februarie 2018 a Ministrului Educatiei Nationale conform caruia,, cursurile claselor terminale din invatamantul liceal se incheie in data de 31 mai 2019”.

Elevii care nu au situatia scolara incheiata la toate materiile, se pot inregistra in evidentele agentiei in termen de 60 de zile de la data promovarii examenului de corigenta, data inscrisa in adeverimta eliberata de institutia de invatamant.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Subventii de care pot beneficia angajatorii care incadreaza in munca absolventi
*Comunicarea locurilor de munca vacante catre ANOFM – obligatorie pentru angajatori (amenda intre 3000 lei si 5000 lei)

(Visited 216 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× nine = 72

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.