Calculatoare destinate auto-servirii in unitatile fiscale

Ministerul Finantelor Publice, prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala pune la dispozitia contribuabililor, in sediile unitatilor fiscale teritoriale, calculatoare destinate auto-servirii pentru a facilita indeplinirea obligatiilor fiscale.

Prin intermediul acestor calculatoare, contribuabilii pot depune “Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice”.

Potrivit normelor legale in vigoare, Declaratia unica se depune online, pana la data de 31 iulie 2019.

Contribuabilii care nu detin un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la Internet pot utiliza calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unitatilor fiscale, pentru a-si crea cont in Spatiul Privat Virtual (SPV) si pentru a beneficia si de alte servicii electronice puse la dispozitie de ANAF.

La cerere, contribuabilii vor fi indrumati direct de catre inspectorii fiscali in vederea indeplinirii obligatiilor fiscale.

Subliniem faptul ca aceste calculatoare sunt destinate exclusiv accesarii serviciilor electronice puse la dispozitie contribuabililor de catre Agentia fiscalasi Ministerul Finantelor Publice.

Lista sediilor unitatilor fiscale in care sunt puse la dispozitia contribuabililor calculatoare destinate auto-servirii se regaseste pe site-ul institutiei, www.anaf.ro, la sectiunea Servicii oferite de ANAF.

Instructiunile privind modul de creare a contului SPV sunt disponibile pe site-ul www.anaf.ro, la urmatorul link https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/Inregistrare_persoane_fizice

De asemenea, “Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice”, poate fi transmisa ANAF si prin intermediul serviciului “Depunere declaratii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.

Rugam contribuabilii sa depuna in timp util Declaratia Unica, pentru a se evita suprasolicitarea sistemului informatic al ANAF in perioada termenului limita de depunere.

Contabun.ro a mai publicat si:
*ANAF: Declaratia Unica – Legea bugetului de stat pe anul 2019 nu prevede acordarea de bonificatii
*Declaratia Unica: informare ANAF despre validare

(Visited 144 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


6 + = nine

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.