Asigurarea persoanelor fizice fara venituri in sistemul de asigurari sociale de sanatate

Contribuabilii persoane fizice fara venituri se pot asigura in sistemul de asigurari de sanatate prin depunerea on-line a declaratiei unice prin intermediul Spatiului Privat Virtual de pe site-ul ANAF.

Persoanele fizice fara venituri dobandesc calitatea de asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate si au dreptul la pachetul de baza de la data depunerii declaratiei si inceteaza la expirarea a 12 luni de la data depunerii declaratiei.

Persoanele fizice fara venituri datoreaza contributie de asigurari sociale de sanatate pentru 12 luni la o baza de calcul egala cu 6 salarii minime brute pe tara.

Astfel, contributia de asigurari sociale de sanatate datorata de catre persoanele fizice fara venituri este in suma de 1248 lei, care trebuie achitata pana la data de 15 martie 2020.

Contabun.ro a mai publicat si:
*ANAF: Declaratia Unica – Legea bugetului de stat pe anul 2019 nu prevede acordarea de bonificatii
*Declaratia Unica: informare ANAF despre validare

sursa: AJFP Calarasi

(Visited 677 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 + = twelve

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.