Agentii economici trebuie sa comunice la AJOFM toate locurile de munca vacante

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei reaminteste agentilor economici ca au obligatia de a comunica toate locurile de munca vacante existente in unitate sau cele noi create.

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(MODELE EDITABILE) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizate la zi

Astfel potrivit art.10 alin.(1) din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea locurilor de munca, angajatorii trebuie sa anunte agentiile pentru ocuparea fortei de munca.

De asemenea, angajatorii au obligatia sa comunice agentiei pentru ocuparea fortei de munca, din raza careia isi desfasoara activitatea, ocuparea locurilor de munca vacante, care au fost comunicate conform alin. (1) al art.10, in termen de o zi de la data ocuparii acestora.

Angajatorii care au incadrat in munca persoane din rândul beneficiarilor de indemnizatie de somaj au obligatia de a anunta in termen de 3 zile agentiile pentru ocuparea fortei de munca la care acestia au fost inregistrati, conform art.41 alin.(2) din Legea nr.76/2002.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Locuri de munca vacante: ce obligatii au agentii economici (oficial ANOFM)
*Comunicarea locurilor de munca vacante catre ANOFM – obligatorie pentru angajatori (amenda intre 3000 lei si 5000 lei)

sursa: AJOFM Satu Mare

(Visited 575 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 8 = eleven

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.