Regulament intern, noutati mai 2019 (concediu odihna suplimentar, egalitate de sanse intre femei si barbati)

Regulamentul intern este documentul prin care angajatorul stabileste regulile de desfasurare a activitatii in unitate, fiind denumit de unii autori si legea disciplinara dintr-o unitate.

Intocmirea regulamentului intern este atributul exclusiv al angajatorului, sindicatul sau reprezentantii salariatilor fiind doar consultati.

Regulamentul intern este singurul document prin care angajatorul poate stabili propriile reguli in unitate, cu conditia ca acestea sa nu contravina legii.

In luna mai am adus urmatoarele modificari lucrarii “Regulament intern: model si documente conexe”:

*20.05.2019:
– au fost aduse completari prevederilor din modelul de regulament intern privind acordarea concediului de odihna suplimentar, printre care si concediul de odihna suplimentar pentru salariatele care urmeaza o procedura de fertilizare in vitro (a se vedea art.147^1 din Codul muncii introdus de art.IV din OUG nr. OUG nr.26/2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial nr.309 din 19 aprilie 2019). Astfel, art.18 din modelul de regulament intern a fot completat cu inca 4 alineate, iar alineatele au fost renumerotate. Au fost aduse completari in acest sens si notelor de subsol.

*18.05.2019:
– au fost aduse modificari si completari documentului in baza Legii nr. 93/2019 pentru aprobarea OUG nr. 96/2018 privind prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial nr. 354 din 8 mai 2019, in vigoare de la 11 mai 2019;
– lucrarea a fost revizuita pentru a fi in concordanta cu prevederile legale in vigoare privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati.

RI 2019

 

Lucrarea Regulament intern: model si documente conexe”, actualizata la zi

 

 

 

 

(Visited 727 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


two + 1 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.