Tratament fiscal al veniturilor din activatati independente realizate in baza contractelor de activitate sportiva

Participantii la activitatea sportiva: sportivi, antrenori, medici, asistenti medicali, maseuri, kinetoterapeuti, cercetatori, pot incheia cu structurile sportive, un contract individual de munca sau un contract de activitate sportiva, dupa caz.

Veniturile realizate in baza contractelor de activitate sportiva incheiate potrivit Legii educatiei fizice si sportului nr. 69/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, fac parte din categoria veniturilor din activitati independente.

Incepand cu data de 30 martie 2018, persoanele fizice care incheie contracte de activitate sportiva dupa nu mai au obligatia autorizarii la Oficiul Registrului Comertului sau a inregistrarii fiscale la organul fiscal.

IMPOZITUL PE VENIT
– se calculeaza prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului brut
– se retine la sursa, de catre platitorii de venituri, la momentul platii venitului
– reprezinta impozit final
– se plateste la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a fostretinut
– se declara in Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit sievidenta nominala a persoanelor asigurate
– formular 112, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se platesc veniturile.(articol 681 , articol 132 alineat 2 Cod fiscal, Ordinul ANAF 611/2019)

Exceptie: Platitorii de venituri nu au obligatia calcularii, retinerii la sursa si platii impozituluidin veniturile platite daca efectueaza plati catre asocierile fara personalitate juridica, precum si catre entitati cu personalitate juridica, care organizeaza si conduc contabilitate proprie, pentru care plata impozitului pe venit se face de catre fiecare asociat, pentru venitul sau propriu. (articol 681 alineat 5 Cod fiscal)

Descarca de aici materialul informativ realizat de catre DGRFP Brasov

(Visited 207 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


5 − = three

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.