REVISAL: cum mutam angajatii din aplicatia de pe sediul social, la punctul de lucru? Afla aici raspunsul

Intrebare: Am o intrebare cu privire la infiintarea Registrului General de Evidenta al Salariatilor la punctul de lucru care are competenta de a incadra personalul prin incheirea de CIM.

Nedumerirea noastra este cum sa mutam angajatii din aplicatia de pe sediul social, la punctul de lucru? Din cate am inteles, aplicatia nu permite acest lucru si una din solutii ar fi incetarea CIM ale angajatilor si reactivarea lor in aplicatia de pe punctul de lucru.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Revisal 6.0.7: ghid de instalare si utilizare (valabil din 01.06.2019)
*Revisal 6.0.7: vezi aici ce elemente noi cuprinde

Raspuns Elena Savciuc, specialist legislatia muncii www.contabun.ro:

HG 905/2017 prevede la art.2 alin.(3) ca angajatorii care au infiintat sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica, carora le-au delegat competenta incadrarii personalului, pot delega acestora si competenta infiintarii registrului, completarii si transmiterii datelor in registru, in numele angajatorului, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

Iar la art.6 alin.(2) din actul normativ mentionat mai sus aflam ca sucursalele, agentiile, reprezentantele sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica, precum si unitatile fara personalitate juridica ale institutiilor/autoritatilor publice/altor entitati juridice, carora le-au fost delegate competentele prevazute la art. 2 alin. (3), au obligatia de a infiinta, completa si transmite datele in registru conform prevederilor art. 3, cu mentionarea ambelor date de identificare: codul unic de identificare – CUI si codul de identificare fiscala – CIF si in termenele stabilite la art. 4, la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi desfasoara activitatea, cu indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta hotarare.

Incepand cu versiunea 6.0.5 a aplicatiei Revisal, la meniul “Mutare contracte” gasim posibilitatea de schimbare a gestiunii contractelor deja adaugate in aplicatie, intre doua entitati ale aceluiasi angajator, de regula, cu ocazia luarii / revocarii deciziei de delegare a competentei de gestionare a registrului pentru una sau mai multe unitati ale angajatorului fara personalitate juridica (de tip sucursala, agentie, reprezentanta).

Aplicatia permite la meniul “Mutare contracte” si schimbarea locului de munca pentru contracte din registrul angajatorului cedent la o alta entitate a acestuia, in cazul in care cele doua entitati ale angajatorului gestioneaza in mod independent registrul.

Elena Savciuc este autoarea lucrarilor:
*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi

(Visited 1,121 times, 3 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 6 = thirty six

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.